Live Live

Nieuwe voorzitter Velve in Enschede direct aan de slag met overlast hondenpoep

Gepubliceerd: Vrijdag 08 februari 2019 12:54

Nieuwe voorzitter Velve in Enschede direct aan de slag met overlast hondenpoep

Marinus Gouma (65) is de nieuwe voorzitter van wijkraad Velve-Lindenhof. Zijn werk ligt klaar: de wijk heeft overlast van hondenpoep rond de speeltuin sinds het verdwijnen van de hondenuitlaatplaats (hup).

Gouma viel met zijn neus in de boter. Speeltuinbeheerder Hannes Kiel kaartte het probleem onlangs aan bij dezelfde vergadering waar Gouma werd benoemd tot nieuwe voorzitter, na het vertrek van Slessor Ettienne. „De hups zijn nu weg en de speeltuin heeft er last van”, zegt Gouma.

Voorspelling
Het was voorspeld: vorig jaar al schreef de wijkraad een waarschuwende brief naar de gemeente die de hups wilde wegbezuinigen. De voorspelling kwam uit en het hondenpoepprobleem is hiermee terug van weggeweest.

Stront
Jarenlang lagen er drie hondenuitlaatplaatsen rond de speeltuin en dat werkte prima, zegt beheerder Kiel. „Nu ze weg zijn, poepen de honden rondom de speeltuin. Als de kinderen hier naartoe lopen, lopen ze de stront door het hele gebouw.”

Hondenbelasting
Gouma erkent het probleem. „Er zijn al heel wat van die hups weggehaald in de wijk en nu zijn er klachten. De bewoners vinden het onterecht, want ze betalen hondenbelasting”, zegt hij.

„Laat ze van die belasting dan nieuwe deurmatten voor ons kopen, want wij moeten ze telkens weggooien”, moppert beheerder Kiel. Kan de wijkraad daar iets in betekenen? „We zijn aan het uitzoeken wat we kunnen doen, maar als de gemeente bezuinigt, kun je weinig”, weet Gouma.

Agenda
Hondenpoep is maar één van de onderwerpen op de agenda van de nieuwe voorzitter. De wijkraad is actief en wil verder bouwen. Gouma is er klaar voor. Hij kent de wijk op zijn duimpje en wil de bewoners graag vertegenwoordigen. „Ik woon al mijn hele leven in de wijk, ik woon zelfs nog steeds in mijn ouderlijk huis”, zegt hij. „Iedereen kent mij, ik kom overal. Ik ga altijd lopend of op de fiets, want als ik in de auto zit, kunnen mensen mij niet aanspreken.”

Contact
Wie een probleem heeft, over hondenpoep of andere zaken, kan hem bereiken via 06-22537367 of gouma@velve-lindenhof.nl

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita

Deel deze pagina: