Live Live

Nieuwe verbouwing stadskantoor: bijna 1 miljoen euro

Dinsdag 08 augustus 2017 13:57

Nieuwe verbouwing stadskantoor: bijna 1 miljoen euro

Voor de tweede keer in korte tijd wordt het stadskantoor aan de Hengelosestraat verbouwd. De verbouwing, die 990.000 euro kost, moet meer rust brengen in de drukke hal.

Sinds vorig jaar is het UWV Werkbedrijf bij het stadskantoor ingetrokken. De begane vloer is op dat moment omgedoopt tot Inwonersplein. Dat betekent dat in de wachtruimte sindsdien niet alleen inwoners wachten op hun afspraak voor bijvoorbeeld een nieuw paspoort, maar ook werkzoekenden die een afspraak hebben bij het UWV. “De bezoekersstroom is dus enorm toegenomen”, zegt gemeentewoordvoerder Derk Jan Eshuis. “De wachtruimte is in dezelfde ruimte als de balies waar met klanten en cliënten wordt gesproken. Dit wordt zowel door bezoekers als medewerkers als heel onrustig ervaren.”

Medewerkers van de gemeente en UWV ondervinden zelfs veel druk door de onrust. De overlast veroorzaakt ziekteverzuim. De effecten op de arbeidsomstandigheden zijn bij de verhuizing van UWV naar het stadskantoor vorig jaar onvoldoende afgedekt.

Binnentuin
Er is bijna een miljoen euro gereserveerd om de rust terug te brengen op de begane grond van het stadskantoor. Dat gebeurt door de wachtruimte van de werkvloer te scheiden. “We gaan de binnentuin (de ruimte waar bezoekers bij binnenkomst tegenaan kijken, red) bij het stadskantoor aantrekken”, aldus Eshuis.

Vanwege de hoogte van de investering moet er een aanbestedingsprocedure worden gevolgd. Eshuis: “Dat betekent dat we in de loop van volgend jaar aan de slag kunnen met de verbouwing.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - foto: Annina Romita

Deel deze pagina: