Live Live

Nieuwe MTB-route geopend op het Rutbeek in Enschede

Gepubliceerd: Zaterdag 09 februari 2019 22:59

Nieuwe MTB-route geopend op het Rutbeek in Enschede

Zaterdagmiddag werd op het Rutbeek in Enschede een nieuw MTB-parcours geopend.

De al jaren bestaande MTB-route rondom de recreatieplas heeft sinds afgelopen zaterdag een upgrade gekregen. Op de flanken van de oefenheuvel van Skicentrum Moser is een permanente route aangelegd en gedoopt tot Skiheuvel Rutbeek. Volgens initiatiefnemer Regio Twente een ‘unieke locatie met ruim veertig kombochten en wel 160 hoogtemeters’, meldt het samenwerkingsverband in een ronkend persbericht.

40 kombochten
Begin 2018 hebben Het Rutbeek (onder deel van Regio Twente) en Skicentrum Moser in Enschede de handen ineen geslagen. Samen met de vertegenwoordigers van Routenetwerken Twente (ook onderdeel van Regio Twente) en vrijwilligers is er begonnen aan de aanleg van mountainbikeroute ‘Skiheuvel Rutbeek’, vernoemd naar de unieke locatie met ruim 40 kombochten en 160 hoogtemeters.

Wandelpad
Naast de mountainbike route is een wandelpad aangelegd. Met een uitzichtpunt 57 meter boven NAP. Dit geeft een prachtig uitzicht over de skyline van Enschede Hengelo, Boekelo en Haaksbergen. Bij optimale omstandigheden is zelfs Duitsland zichtbaar. Zaterdag werd het nieuwe parcours feestelijk geopend onder toeziend oog van tal van regionale bestuurders en betrokkenen bij de Regio Twente.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: