Live Live

Nieuwe entree naar het centrum

Gepubliceerd: Zaterdag 15 februari 2020 19:50

Nieuwe entree naar het centrum

Een van de belangrijkste invalswegen van Enschede, de Haaksbergerstraat, heeft een totaal ander aanzien gekregen. De voormalige Zuiderspoorflat uit de jaren zeventig is gesloopt, de brede groenstrook die er voor lag is verdwenen.

De voormalige Zuiderspoorflat uit de jaren zeventig is gesloopt, de brede groenstrook is verdwenen. In plaats daarvan staat er het nieuwe wooncomplex, het Nieuwe Zuiderspoor.

Anja Kruise


Een van de belangrijkste invalswegen van Enschede, de Haaksbergerstraat, heeft een totaal ander aanzien gekregen. Het Nieuwe Zuiderspoor ligt pal aan de straat en heeft een grote open, glazen entree. Daar is vooral voor gekozen met het oog op de sociale controle. In het verleden gaven veel bewoners van de Zuiderspoorflat aan zich onveilig te voelen.

Plegt Vos begon in januari 2019 met de bouw. Onlangs verwijderden de bouwers de bouwdoeken van de pui, waardoor nu te zien is hoe het beeldbepalende moderne complex bij de entree van de stad er uit zien.

Eerste huurders dit voorjaar
De nieuwbouw bestaat uit 45 appartementen en 15 eengezinswoningen aan een groen hofje. Het zijn allemaal sociale huurwoninge die worden verhuurd door woningcorporatie Domijn. Naar verwachting zullen de eerste huurders er dit voorjaar in trekken.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. Foto: Lars Smook

Deel deze pagina: