Live Live

Nieuwe directeur De Woonplaats nu al geschorst

Gepubliceerd: Maandag 03 december 2018 17:15

Nieuwe directeur De Woonplaats nu al geschorst

Directeur Henri Soepenberg van corporatie De Woonplaats is per direct door de Raad van Commissarissen geschorst vanwege meningsverschillen over het te voeren beleid.

Soepenberg is nog maar twee maanden geleden door dezelfde RvC aangesteld als bestuurder van de corporatie die 16.500 woningen in Enschede en de Achterhoek heeft en daarnaast nog tweeduizend bezittingen heeft op het gebied van maatschappelijk vastgoed.

Onaanvaardbaar
„We hebben geconstateerd dat zijn visie op het te voeren beleid en de voorgenomen wijze van uitvoering daarvan op wezenlijke punten niet overeenkomst met die van de Raad van Commissarissen. Dit heeft ongewenste en onaanvaardbare gevolgen voor de organisatie”, aldus De Woonplaats in een persverklaring.

Niet reageren
Voorzitter Reinier van Broekhoven van de Raad van Commissarissen wil daar verder geen toelichting op geven. „Inhoudelijk willen we het daar voorlopig bij laten. Ik kan alleen maar zeggen dat meningen over het te voeren beleid kunnen verschillen en je daar met elkaar over kunt praten. Maar we stelden vast dat die meningsverschillen bleven bestaan. Daarom hebben we besloten te schorsen en per direct de bevoegdheden van de heer Soepenberg in te trekken. We beraden ons nu over de situatie en hoe het verder moet.”

VolkerWessels
De geschorste directeur werkte eerder bij een werkmaatschappij van VolkerWessels, dat vastgoed voor de zorgsector ontwikkelt. Daarvoor was hij werkzaam in de gezondheidszorg. De Raad van Commissarissen had twee maanden geleden nog het volste vertrouwen met Henri Soepenberg een prima opvolger te hebben aangetrokken voor Frans Kooiker, die zes jaar leiding gaf aan De Woonplaats. „Ja, dat was onze overtuiging. Het is bijzonder teleurstellend dat het anders heeft uitgepakt. We betreuren het feit dat in de persoon van de heer Soepenberg geen continuïteit gewaarborgd kan worden van de besturing van de organisatie”, reageert Van Broekhoven namens de RvC.

Marion Wolters, die al werkzaam was bij de corporatie, neemt als medebestuurder de taken van Soepenberg over.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: De Woonplaats

Deel deze pagina: