Live Live

Nieuwe buslijn tussen De Marssteden en busstation

Woensdag 30 augustus 2017 10:06

Nieuwe buslijn tussen De Marssteden en busstation

Busreizigers hoeven vanaf maandag niet meer met een omweg van industrieterrein De Marssteden naar het centraal station en omgekeerd. Vervoersmaatschappij Syntus roept die dag buslijn 7 in het leven: een directe verbinding tussen De Marssteden en het busstation van Enschede.

Sinds december moesten reizigers richting het centraal station gebruik maken van buurtbus 506. De bus bood echter maar plek aan negen mensen, waardoor de chauffeur regelmatig reizigers letterlijk in de kou moest laten staan. Syntus besloot een directe verbinding op te zetten met een grotere bus. Die rijdt vanaf volgende week elk half uur, maar alleen op doordeweekse dagen.

Buurtbus 506 rijdt vanaf maandag ook een gewijzigde route. De bus rijdt dan vanaf Boekelo via de Boekelosestraat naar Usselo en via Rijksweg N35 en de Zuiderval naar het MST, het Van Heekplein en het centraal station. Er komen twee nieuwe haltes bij: de Landsteinerlaan in Boekelo en de Usselerhofweg in Usselo. De haltes De Plooij en De Loerhazen vervallen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Frans Nikkels

Deel deze pagina: