Live Live

Nieuw tv-programma duikt de wijken in

Gepubliceerd: Donderdag 24 september 2015 16:22

Nieuw tv-programma duikt de wijken in

ENSCHEDE – TV Enschede FM is deze week begonnen met het nieuwe tv-programma Jij in de Wijk. Inwoners uit Enschede worden in dit programma betrokken bij nieuws uit hun omgeving. Wijkreporters uit verschillende wijken van Enschede gaan op pad als verslaggever. Daarnaast peilt het team van Jij in de Wijk bij wijkbewoners hun mening over actuele gebeurtenissen in de wijk.

Het team van juniorreporters bestaat uit meer dan 70 basis- en middelbare scholieren uit heel Enschede. Dit zijn onder andere maatschappelijke stagiaires die voor hun stage een bijdrage leveren aan het programma. De senior wijkreporters zijn enthousiastelingen uit de wijk die zich vrijwillig hebben aangemeld. Naast het tv-programma is er ook een speciaal social media platform opgezet en een YouTube-kanaal geopend. Hierdoor kunnen Enschedese YouTubers hun filmpje aan heel Enschede laten zien. De redactie is nog steeds op zoek naar enthousiaste reporters, zij kunnen zich aanmelden via jijindewijk@tvenschedefm.nl.
Met dit nieuwe programma wil TV Enschede FM inwoners opleiden tot reporters van de wijk. Daarnaast daagt het de inwoners van Enschede uit om informatie over hun leefomgeving te delen. Het programma laat de betrokkenen kijken naar hun samenleving en verbindt wijkbewoners met elkaar. Ook sluit het programma aan bij de behoefte van de gemeente Enschede om inwoners meer te betrekken bij gebeurtenissen uit hun eigen omgeving.

Bekijk hier de eerste aflevering.

Deel deze pagina: