Live Live

Nieuw festival in binnenstad: dansen en racen met drones

Woensdag 04 januari 2017 14:15

Nieuw festival in binnenstad: dansen en racen met drones

Star Wars-achtige taferelen op de Oude Markt. Met snelheden tot wel 130 kilometer per uur razen volgende week donderdag drones over het horecaplein. Dan heeft voor het eerst het Enschede Drone Festival plaats.

Het festival begint ’s middags om 16.00 uur met een drone race. Bij de Grote Kerk wordt een parcours opgebouwd dat speciaal is bedoeld voor de onbemande vliegtuigjes. Het parcours is voorzien van ‘gates’, ofwel poorten, waarbinnen de drones automatisch blijven. De bestuurders van de vliegtuigjes, droneracers, maken gebruik van een videocamera waardoor het lijkt alsof zij in de drone zelf zitten. Droneraces gaan volgens vaak gepaard met crashes, wat voor toeschouwers spectaculaire beelden oplevert. Omdat het parcours zorgvuldig is opgebouwd, lopen omstanders volgens de organisatie geen gevaar bij een crash.

Drone-opleiding
Het Drone Festival wordt vergezeld van een informatiemarkt. Daar kunnen belangstellenden zich verdiepen in de wereld van de drones. Studenten van het ROC van Twente en Saxion vertellen welke studies er op het gebied van drones mogelijk zijn. Brandweer Twente vertelt hoe er bij branden al gebruik wordt gemaakt van drones. Clear Flight Solutions presenteert een robotvogel die wordt gebruik om op luchthavens echte vogels te verjagen. En ook andere organisaties die gebruik maken van drones zijn tot 18.00 uur op de Oude Markt aanwezig.

Disco
Vanaf 19.30 uur wordt de Oude Markt omgetoverd tot een drone disco. De bekende Enschedese deejay Bassanova verzorgt de muziek. Het Drone Festival is rond 20.30 uur afgelopen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Deel deze pagina: