Live Live

Nicky Kuiper terug bij FC Twente

Gepubliceerd: Woensdag 12 juni 2019 13:56

Nicky Kuiper terug bij FC Twente

Nicky Kuiper keert terug bij FC Twente. De oud-speler gaat de onder 16 trainen van de Enschedese club. Kuiper promoveerde het afgelopen seizoen als speler met TEC Tiel naar de tweede divisie en was werkzaam in de opleiding bij Vitesse.

De voormalige linkervleugelverdediger speelde tussen 2009 en 2014 voor FC Twente. Daarna keerde hij nog een seizoen terug om in de beloften te gaan spelen. Kuiper werd in zijn loopbaan geteisterd door zware knieblessures, waardoor hij voortijdig moest stoppen met betaald voetbal. Naast Twente speelde hij voor Vitesse, Panathinaikos, Willem II en Eindhoven.

Job ten Thije wordt de nieuwe trainer van onder 19. Ten Thije wordt daarmee de opvolger van de naar PEC Zwolle vertrokken Niek Loohuis. Ten Thije was al werkzaam in de opleiding van Twente. Hij trainde de onder 17. Die plek wordt ingenomen door Jeffrey de Visscher, die doorschuift van de onder 15.

De selectie van onder 19 en de groep van de beloften worden zoals bekend één trainingsgroep. Theo ten Caat blijft verantwoordelijk voor de reserves.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Wouter Borre

Deel deze pagina: