Live Live

Nederlandse Reisopera in Enschede krijgt kinderkoor

Gepubliceerd: Donderdag 07 februari 2019 17:35

Nederlandse Reisopera in Enschede krijgt kinderkoor

De Nederlandse Reisopera begint dit voorjaar met een eigen kinderkoor voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. De leiding is in handen van dirigent Mirjam Spoelman. Zij zal de kinderen de fijne kneepjes van het zingen leren.

Reisopera-directeur Nicolas Mansfield is enthousiast over het nieuwe initiatief. „Het plezier in zingen en vooral sámen zingen staat centraal. Daarnaast bieden we de kinderen ook workshops aan die met theater te maken hebben en werkt het kinderkoor af en toe mee aan optredens en operaproducties van de Reisopera.”

Puccini’s La bohème
De eerste productie waaraan het kinderkoor zal deelnemen is Puccini's La bohème, en is een samenwerkingsproject met Symfonia Jong Twente. De uitvoering is op zaterdag 6 juli in het Muziekcentrum. De repetities zijn op woensdag van 15.30 tot 16.30 uur. De eerste repetitie is op woensdag 27 februari.

Auditieworkshop
Kinderen die belangstelling hebben kunnen woensdag 13 februari tussen 14.30 en 16.30 uur meedoen met een auditieworkshop die in het Muziekcentrum wordt gehouden. Ze horen na afloop meteen of ze zijn toegelaten of niet. Aanmelden kan via kinderkoor@reisopera.nl. Lidmaatschap is gratis.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Deel deze pagina: