Live Live

Nasmeulende sigaret oorzaak grote brand in Gronau

Gepubliceerd: Woensdag 11 juli 2018 21:00

Nasmeulende sigaret oorzaak grote brand in Gronau

Een nog nasmeulende sigaret is de oorzaak van de grote brand in de voormalige Aldi-supermarkt in Gronau, eind vorige maand. Tot die conclusie komen brandweer en politie na uitgebreid onderzoek, meldt de Duitse krant Westfälische Nachrichten.

In de voormalige supermarkt aan de Lossersestrasse in Gronau brak vrijdag 29 juni aan het begin van de avond een grote brand uit. 200 brandweerlieden werden ingezet om het vuur onder controle te krijgen. De rook was tot in Enschede duidelijk te zien. De brand richtte voor een miljoen euro aan schade aan, ook raakte een 26-jarige vrouw lichtgewond.

Nasmeulende sigaret
In eerste instantie werd vermoed dat zonnepanelen op het dak van het pand de oorzaak van de brand waren, maar dat blijkt na onderzoek toch niet te kloppen. Een vrouw, die in een van de appartementen boven de voormalige Aldi-supermarkt woont, zou de brand hebben veroorzaakt met een nog nasmeulende sigaret.

Volgens de politie is de vrouw vergeten de sigaret uit te drukken en/of goed te doven. Politie en justitie in Duitsland onderzoeken of de vrouw vervolgd kan worden vanwege nalatigheid.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Klaus Wiedau

Deel deze pagina: