Live Live

Na vertrek Emté krijgt Het Oosterveld in Enschede weer eigen supermarkt

Gepubliceerd: Donderdag 12 september 2019 09:23

Na vertrek Emté krijgt Het Oosterveld in Enschede weer eigen supermarkt

Het Oosterveld treurde om het verlies van de supermarkt om de hoek, maar krijgt nu een buurtwinkel terug.

De uitstraling met groen en geel als huisstijl doet denken aan de Emté, de voormalige supermarktketen die hier op 1 juni de deuren sloot aan Het Oosterveld in de Wesselerbrink. Het geschiedde tot verdriet van de wijk, maar de bewoners krijgen hun buurtwinkel terug: Supermarkt Oosterveld gaat 'binnenkort' open, zo valt bij de ingang te lezen.

Op korte termijn open
Op welke termijn de winkel de eerste klanten ontvangt, kan Sabri Abdo nog niet met zekerheid zeggen. "We hopen op 1 oktober. In principe hebben we alles klaar, maar er zijn nog wat zaken die moeten worden opgelost", zegt Sabri Abdo, een van de directeuren. Hij en compagnon Iskandar Malki, beiden afkomstig uit Syrië, schreven Supermarkt BV samen met de beoogde collega-directeuren op 31 juli in bij de Kamer van Koophandel. Veel meer kan hij nog niet over de winkel en de formule kwijt. Dat komt over een paar weken wel."

Evert Hovestad is wel benieuwd naar de nieuwe winkel. "Ik heb een paar keer gezien dat er werd gewerkt om de boel in orde te maken, maar vandaag gebeurt er niks", zegt de 69-jarige buurtbewoner, die al 38 jaar in deze wijk woont en de vertrouwde supermarkt om de hoek node mist. "Ik ben al die tijd niet anders gewend geweest of hier zat een supmermarkt. Eerst Sanders, waar het altijd razend druk was en ze met de benen uit hingen en de laatste jaren dus Emté, die voor de zomer dicht ging."

Ontmoetingsplek
Hij maakt het geldgebaar met duim, wijs- en middelvinger. "Dat zal toen wel met de centen te maken hebben gehad. Maar jammer was het wel. Deze supermarkt was toch een ontmoetingsplek in de buurt". zegt Hovestad, die waarmee de betekenis van de winkel in de wijk aangeeft. "Een buurman is een al wat oudere man. Hij ging vaak drie keer per dag naar de winkel, steeds om weer een klein boodschapje te doen. Dat kon hij natuurlijk ook in één keer doen, maar dan was hij er steeds even uit. Even een kopje koffie drinken."

In die zin is en was het grote, verder gelegen winkelcentrum Zuid veel minder een trefpunt voor de vuurt bewoners. "Daarom is het mooi dat er weer een winkel terug komt. Het is een buitenlandse supermarkt, heb ik begrepen. Waar de mensen vandaag komen. Ik heb geen idee. Maar het lijkt me prima. Ze hebben vast lekker spul.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Teun Staal

Deel deze pagina: