Live Live

Na massale vechtpartij lijkt de rust terug op het Bonhoeffer in Enschede

Gepubliceerd: Vrijdag 08 november 2019 08:40

Na massale vechtpartij lijkt de rust terug op het Bonhoeffer in Enschede

Het laatste uur is al even voorbij op het Bonhoeffer College aan de Wethouder Beverstraat. Plukjes scholieren hangen nog even na op het plein. Er wordt wat gedold, een verliefd stelletje staat in het fietsenhok dicht bij elkaar.

Erwin Waanders | Tubantia


Hoe anders was dat dinsdagmiddag. Toen liep het uit de hand tussen groepen scholieren, scholieren die een al langer sluimerend conflict wilden uitvechten. Maar volgens de leerlingen die nu op het plein staan is de rust terug en wordt er over die vechtpartij niet meer hardop gepraat.

Heftige ervaring

Niettemin was het een heftige ervaring. Ze willen er best wat over vertellen, maar ze willen niet dat hun namen in de krant staan. „Toen het geruzie begon was het hier zo druk, dat amper te zien was wie met wie vocht”, zegt een meisje. Nee, ze zit niet op het Bonhoeffer. „Ik zit op het Stedelijk Lyceum en ben nu ook hier om mijn vriendin op te halen. Gelukkig is het nu rustig hier. Over de achtergronden van de ruzie gaan allerlei wilde verhalen. Ik bemoei me er niet mee. Maar ik houd mijn hart vast: blijft het hierbij? Geweld is nooit de oplossing.”

Enkele docenten en conciërge Edwin Louwes komen naar buiten. De laatste verontschuldigt zich en geeft aan niet veel te mogen zeggen over de vechtpartij. „Dit was natuurlijk een vervelend incident dat veel aandacht trok, doordat er van allerlei scholen mensen bij betrokken waren”, aldus Louwes. „Vandaag was de politie op school om met leerlingen te praten. Dat zal vrijdag verdergaan. Meer kan en mag ik niet zeggen.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, archieffoto: Frans Nikkels

Deel deze pagina: