Live Live

Na jarenlang zoeken heeft Welkoop nieuwe stek: Woonplein Enschede

Dinsdag 03 oktober 2017 10:43

Na jarenlang zoeken heeft Welkoop nieuwe stek: Woonplein Enschede

Na een zoektocht van achttien jaar hebben de exploitanten van Welkoop Enschede eindelijk een ander pand gevonden. De zaak gaat half november verhuizen van de Raiffeisenstraat naar het Woonplein, op Schuttersveld, waar ooit supermarkt Super De Boer zat.

Franchisenemer Wendy Olde Riekerink van Welkoop is blij met de nieuwe locatie, die ruim een verdubbeling van de winkelvloeroppervlakte biedt. Olde Riekerink en haar partner Martin Veltmaat hebben in de loop der jaren veel panden bekeken. "Meestal ging het niet door omdat de gemeente de bestemming niet wilde wijzigen. Drama." De almaar dreigende sloop van de winkel was de reden dat niet veel is geïnvesteerd in het pand.

Nieuwe plannen
Olde Riekerink en Veltmaat hadden het pand aan Schuttersveld al eerder in het vizier, maar toen ketsten de onderhandelingen met eigenaar Aprisco Vastgoed af. Het huidige winkelpand aan de Raiffeisenstraat behoort tot het Coberco-complex, dat eigendom is van de Rabobank. Projectontwikkelaar Vincent Stikker heeft grote plannen met het gebied, dat grenst aan de voormalige melkhal van Coberco. Zo zouden hier 40 tot 50 woningen komen. Daarvoor moeten de panden worden gesloopt waarin Welkoop, Mediant en het Mystiek Theater zijn gevestigd. Ook een aantal drive-in-woningen zou tegen de vlakte gaan.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. - Foto: GoogleMaps

Deel deze pagina: