Live Live

Na 117 dagen heeft Enschede weer een college

Gepubliceerd: Maandag 16 juli 2018 20:03

Na 117 dagen heeft Enschede weer een college

Niels van den Berg (Burgerbelangen), Eelco Eerenberg (D66), Jeroen Diepemaat (VVD), Arjan Kampman (PvdA) en Jurgen van Houdt (ChristenUnie) zijn maandagavond officieel geïnstalleerd als wethouder. Dat betekent dat Enschede 117 dagen na de gemeenteraadsverkiezingen weer een 'echt' college heeft.

Sinds 21 maart had het college een demissionaire status. De taken werden waargenomen door de oude wethoudersploeg. Hans van Agteren (BBE) en Patrick Welman (CDA) hebben inmiddels afscheid genomen. Voor Eerenberg en Van Houdt betekent hun benoeming een tweede periode als wethouder.

Nieuwelingen
Van den Berg, Diepemaat en Kampman legden de eed voor het wethouderschap voor het eerst af. De komende vier jaar voert het vijftal - onder voorzitterschap van burgemeester Onno van Veldhuizen - het coalitieakkoord Trots, Lef, Bouwen, Kansrijk Enschede uit.

Vijf nieuwe wethouders betekent in dit geval ook dat voor elke partij ook een nieuw raadslid is beëdigd. Zehra Ceben (BBE), Gertjan Tillema (D66), André Boersma (PvdA) en Henri de Roode (CU) keren terug in de raad. Malkis Jajan (VVD) komt voor het eerst in de raad.

Van Luttikhuizen

Bij de SP ontbreekt fractieleider Maxim van Luttikhuizen de komende maanden. Hij wordt tijdelijk vervangen door Piet van Ek, die de vorige periode ook al raadslid was.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Foto: Frans Nikkels

Deel deze pagina: