Live Live

N35: volwaardige afslag Glanerbrug krijgt tweede kans

Gepubliceerd: Vrijdag 16 augustus 2019 15:29

N35: volwaardige afslag Glanerbrug krijgt tweede kans

Een ontsluitingsweg tussen Zuid- en Oost-Enschede komt weer in de verkeersplannen voor. Al heeft de komst van zo’n weg, noem het de Oosterval, nog een lange weg te gaan.

Een ongelijkvloerse kruising N35/Oostweg vraagt om een gigantische investering. De gemeente wil daarom in het kader van betere verbindingen met Duitsland via de N35, gaan lobbyen voor subsidies.

Omrijden
Wie in Glanerbrug moet zijn, doet er soms verstandig aan op de N35 door te rijden tot de Amtsvennweg, de eerste afslag in Gronau. Of, in het geval van lokaal verkeer, binnendoor te rijden via de bekende sluiproute over de Schukkinkweg en de Kersdijk.

Dat heeft alles te maken met de huidige verbindingen met het grensdorp. Automobilisten op de N35 worden via de Oostweg (afslag Enschede-Oost) naar Glanerbrug geleid en staan onderweg regelmatig in de file voor de rode verkeerslichten.

Doortrekken tot Broekheurne-Ring
De gemeente Enschede heeft in de nieuwe verkeersplannen de wens uitgesproken om de ontsluiting van Enschede-Oost te verbeteren. Er wordt een onderzoek gedaan naar een volwaardige ongelijkvloerse kruising tussen de N35 en de Oostweg. Daarin wordt een betere verbinding met Glanerbrug meegenomen.

Ook een aansluiting (en opwaardering) van de Zuid Esmarkerrondweg op de N35 wordt meegenomen. Vanaf de Broekheurne-Ring tot aan de Euregioweg zou een nieuwe ontsluitingsweg voor Oost- en Zuid-Enschede kunnen ontstaan. Het plan is overigens niet nieuw. Al in 2009 kwam een opwaardering van de Oostweg op de tekentafel. Sindsdien is er niets meer van vernomen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Google Maps

Deel deze pagina: