Live Live

My Generation

My Generation op de zondagochtend is muziek uit de Sixties die de (muziek)wereld veranderde. Gedraaid voor de babyboomers, want ook die leeftijdsgroep wil op een Christelijk tijdstip graag muzikaal bediend worden en 1Twente doet dat. Geen hitparade aftellen, maar ook het draaien van de single B-kantjes en live-opnamen.

Eigenlijk zou ik alle luisteraars van 1Twente bij mij thuis willen uitnodigen, om je daar de ene na de andere sixties-plaat te laten horen. Ik zou je dan vertellen waarom iets zo klinkt, zoals het klinkt. Ik zou je ook een stukje van hetzelfde liedje, maar dan gezongen door een andere artiest, laten horen. We zouden er gezellig een kopje koffie bij drinken, maar mijn huis is helaas te klein en te gehorig. Maar de radio is zo'n prachtig medium. Het suggereert dat jij tegenover mij op de bank zit en dat we genieten van Cliff Richard tot The Doors en van Percy Sledge tot The Byrds. Kortom die mooie jaren '60. En omdat The Beatles de grootsten waren hoor je die elke week als vast item.

Wat My Generation uniek maakt, is een ander vast item namelijk "Muziek Uit Enschede", want Enschede was in de jaren '60 een bruisende beatstad met tientallen beatgroepen. Dat was niet zichtbaar of hoorbaar in de toen bestaande regionale media. Die muziek voor de jeugd werd een beetje genegeerd door de heren die er "zogenaamd" verstand van hadden. Wij beleefden het, en het maakte een on-uitwisbare indruk op ons. Daar vertel ik over. En zijn er nieuwtjes, dan hoor je die ook in My Generation.

Wil jij een Sixties plaat horen? Dan zorg ik dat deze wordt gedraaid op zondagochtend tussen 10 en 11 uur. Wil jij de platenlijst thuis, op voorhand of tijdens de uitzending bekijken? Stuur je e-mail met vermelding van "platenlijst" dan even naar mygeneration@tvenschedefm.nl. Je krijgt dan wekelijks de platenlijst toe gestuurd. Dit geldt trouwens ook voor als je iets te melden hebt, bijvoorbeeld concertnieuws.

Presentator Eduard Hanauer
Genre 60's

Tijdschema

Radiogids
Zondag
10:00 t/m 11:00