Live Live

Muziek keert terug in Enschedese straten

Gepubliceerd: Woensdag 16 mei 2018 13:55

Muziek keert terug in Enschedese straten

Enschede geeft zijn naam als muziekstad vanaf deze zaterdag drie weekenden extra lang glans met de derde editie van Muziek in de Straten.

Optredens van talent in de stad, gitaren in de bomen en songteksten op straat. Straatmuzikanten die door de stad zwerven en kinderplezier. Het zijn zomaar wat ingredi├źnten van het festival Muziek in de Straten die het winkelend publiek de afgelopen twee jaar op verschillende plekken in de binnenstad verrasten.

Locaties
Dit jaar zijn de vaste muzikale hotsspots te vinden op Kruispunt de Graaff, bij het Ei van Ko en De Heurne, een nieuwe locatie voor het festival. Daarnaast lopen er diverse 'mobiele' acts door de straten, zoals Marino Punk, Pianomobiel en Schaft!. Op het van Loenshof is een foto-expositie te zien van Tessa Wiegerinck.

Kindervermaak
Op alle zaterdagen is er voor kinderen vermaak. Een workshop percussie en stoepkrijten kan op het pleintje voor de bibliotheek. Komend pinksterweekend wordt dat uitgebreid met 'doodlen' op de Oude Markt. Op zaterdag en tweede pinksterdag maakt de Enschedese kunstenaar Jan Doodle daar live kunstwerken met zwarte stiften en iedereen mag meedoen, niet alleen de kinderen.

Het pinksterweekend krijgt sowieso veel extra's op de dagen dat de winkels open zijn. Zaterdag en maandag treedt onder meer Johnny and the Gangsters of Love op, op de Oude Markt. Deze driemansformatie brengt rock-'n-rollmuziek vanuit hun blauwe Chevrolet Impala.

Winkels
Een ander hoogtepunt moet het optreden van Katell worden, zij is bekend van The Voice of Holland en staat tweede pinksterdag om 12.00 en 14.15 uur op Kruispunt de Graaff. De winkels zijn op tweede pinksterdag geopend van 12.00 tot 17.00 uur, maar op de Oude Markt loopt de programmering door tot 19.00 uur.

┬ę Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Annina Romita

Deel deze pagina: