Live Live

Muurschilderingen in oude kapel Ariënsplein Enschede blijven

Gepubliceerd: Donderdag 11 april 2019 10:48

Muurschilderingen in oude kapel Ariënsplein Enschede blijven

De historische muurschilderingen in de vroegere kapel van het oude ziekenhuis aan het Ariënsplein in Enschede blijven behouden. Dat blijkt uit antwoorden van het college van B&W op vragen van Ayfer Koç (CDA).

De gemeente heeft niet veel bevoegdheden om ontwikkelaar LIFE te dwingen de schilderingen te behouden, maar heeft wel de toezegging dat LIFE met het grootst mogelijke respect zal omgaan om de schilderingen, al dan niet afgedekt, te behouden.

Karakteristiek
„Het ontwerpbestemmingsplan 'Ariënsplein' wordt binnenkort ter visie gelegd. Daarin hebben we het klooster en aansluitende omgeving aangemerkt als 'karakteristiek', met het oog op het cultuurhistorisch waardevolle bouwwerk ter plaatse. Een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor (gedeeltelijke) sloop wordt getoetst aan de beleidsregel 'Koesteren Cultuurhistorie'.”

Beschermen
„Deze aanduiding heeft betrekking op de kapel, maar niet op de muurschilderingen. Om ook het interieur te beschermen zal het cultuurhistoriebeleid uitgebreid moeten worden. Of de kapel inclusief interieur moet als gemeentelijk monument worden aangewezen. Los daarvan heeft de ontwikkelaar ons dus bestuurlijk toegezegd de muurschildering te behouden", aldus het college.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Marieke Bakker

Deel deze pagina: