Live Live

MST neemt weer patiënten op, behalve bij neurologie

Gepubliceerd: Woensdag 07 augustus 2019 16:38

MST neemt weer patiënten op, behalve bij neurologie

Het Medisch Spectrum Twente in Enschede neemt weer patiënten op. Vorige week werd er een algehele opnamestop ingevoerd, grotendeels door een personeelstekort in de vakantie. Alleen op de afdeling neurologie worden nog geen patiënten opgenomen, met uitzondering van spoedgevallen.

Vanwege de opnamestop zijn een onbekend aantal ingrepen uitgesteld, die zouden leiden tot een opname. Voor deze te plannen opnames, zonder spoedeisend belang, was even geen ruimte.

De oorzaak was een mengeling van factoren. De belangrijke reden was dat er door vakanties minder personeel beschikbaar is. Daarnaast had het MST te maken met 15 patiënten die in het ziekenhuis lagen te wachten op een plek in een verzorging- of verpleeghuis. Tot slot kampte het MST ook nog met ziekte onder personeel.

Langer doorwerken
Het ziekenhuis heeft het personeel de afgelopen week gevraag wat langer door te werken, of in te vallen op andere afdelingen. Niettemin kon een opnamestop voor niet-spoedeisende zaken niet worden afgewenteld. Andere ziekenhuizen in de directe omgeving hadden ook geen ruimte om die patiënten over te nemen. Hoogeveen was de dichtstbijzijnde.

Spoedopnames konden in het Enschedese ziekenhuis nog wel. Het MST is aangewezen als traumacentrum voor de hele regio en houdt daar altijd bedden voor beschikbaar.

Wanneer de opnamestop op de afdeling neurologie voorbij is, is niet bekend. De doorstroom van patiënten op deze afdeling is lager.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Deel deze pagina: