Live Live

Moord op Enschedeër Daan Mellée is een complexe zaak

Gepubliceerd: Dinsdag 04 december 2018 08:53

Moord op Enschedeër Daan Mellée is een complexe zaak

Een half jaar na de moord op Daan Mellée (26) heeft de politie nog altijd niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor zijn dood. Zijn familie probeert geduldig te blijven. “We zijn erop voorbereid dat het nog wel een jaar kan duren voor het proces start.”

Enschedeër Méllee werd op 3 juli dood gevonden in de woning van Debbie G. aan Het Oosterveld. Met Debbie onderhield hij een ‘knipperlichtrelatie’. Mellée bleek door vuurwapengeweld om het leven te zijn gekomen. Drie personen zijn sindsdien aangehouden voor betrokkenheid bij zijn dood, waaronder Debbie G. Alle drie zijn ze door de politie weer heengezonden. Navraag leert dat ze nog altijd verdachten zijn in de zaak.

Een oproep in het tv-programma Opsporing Verzocht heeft wel wat tips opgeleverd, maar nog altijd heeft de politie de laatste dertig uur van Mellée niet goed in beeld. “De tijdlijn is duidelijker geworden, maar er zitten nog steeds gaten in.”

Zoektocht naar twee vrouwen
Zo is de politie nog altijd op zoek naar twee vrouwen, waarvan een licht getint, die in de nacht van 1 op 2 juli met Mellée gezien zijn aan de Beneluxlaan in Enschede. Waarom de politie met hen wil praten, wil de woordvoerder niet zeggen, ‘vanwege het onderzoeksbelang’. Ook is nog altijd onduidelijk van wie de Superior mountainbike is, die voor het huis van Debbie G. stond toen Mellée daar dood gevonden werd.

De politie zegt dat meerdere scenario’s onderzocht worden. “Dat moet nauwkeurig gebeuren en vergt veel tijd en inspanning.” Welke scenario’s dat zijn, wil de politie niet zeggen, ook weer ‘vanwege het onderzoeksbelang’.

Mellée, die een strafblad had, zou betrokken zijn geweest bij een drugsdeal in Amsterdam, enkele dagen voor zijn dood, en bij een ripdeal in Rotterdam. De politie wil niet ingaan op de vraag of er onderzoek wordt gedaan naar een verband tussen zijn dood en de viervoudige liquidatie in Enschede, drie weken geleden.

Lange weg
De familie van Daan Mellée laat weten erop te vertrouwen dat de dader gevonden en berecht wordt. “Of ik nu boos ben of gefrustreerd, ik krijg nu geen antwoord”, laat zijn moeder weten. “Dus ik probeer het te laten rusten. We zijn erop voorbereid dat het nog wel een jaar kan duren, voordat er een proces start en een verdachte een dader blijkt te zijn. Het is een lange, moeilijke weg.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Arjan te Bogt

Deel deze pagina: