Live Live

Mogelijk woningbouw op locatie oude Roombeekschool in Enschede

Gepubliceerd: Donderdag 22 augustus 2019 14:28

Mogelijk woningbouw op locatie oude Roombeekschool in Enschede

De oude vestiging van de Roombeekschool aan de Zaanstraat in de wijk Deppenbroek in Enschede wordt mogelijk een ontwikkellocatie. De gemeente doet momenteel onderzoek naar de haalbaarheid daarvan.

Het gebouw aan de Zaanstraat is sinds de verhuizing van de Roombeekschool naar de Bosuilstraat niet meer in gebruik als onderwijslocatie. Het Vastgoedbedrijf van de gemeente is eigenaar van het pand.

Onderzocht wordt momenteel of deze, midden in een woonwijk gelegen locatie geschikt is voor woningbouw. Als dat het geval is, zal het Vastgoedbedrijf het terrein en het gebouw verkopen.

Leegstand
Ondertussen staat het pand al een behoorlijke tijd leeg. Om verdere verloedering van het gebouw tegen te gaan is een tijdelijke ontheffing van de maatschappelijke bestemming aangevraagd. Hiermee wil de gemeente de school tijdelijk, dat wil zeggen maximaal jaar, laten bewonen door maximaal twee personen.

De tijdelijke bewoning is bedoeld als anti-kraak, totdat het pand is verkocht. In het kader van leegstandsbeheer is daarom een vergunningaanvraag ingediend.

Jorienosaurus
Overigens is het binnenkort met de totale leegstand van het schoolgebouw gedaan. Per 1 september verhuist Jorienosaurus Kinderyoga van de Voortsweg naar de Zaanstraat. Jorienosaurus gaat hier dagelijks yogalessen verzorgen voor kinderen tussen 4 en 16 jaar. Volgens eigenaar Jorien Schulten is Jorienosaurus de enige yogaschool in Enschede die zich exclusief richt op kinderen. Zij biedt naast kinderyogalessen ook ouder-kindyogalessen en op woensdagmiddag is er een creatief atelier voor kinderen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Google Streetview

Deel deze pagina: