Live Live

Mogelijk ook onveilige vloeren in Van der Valk en brandweerkazerne in Enschede

Donderdag 16 november 2017 19:18

Mogelijk ook onveilige vloeren in Van der Valk en brandweerkazerne in Enschede

Hotel Van der Valk en de Veiligheidsregio Twente behoren tot de zes pandeigenaren die door de gemeente Enschede zijn aangeschreven voor onderzoek naar mogelijk onveilige betonvloeren.

In de panden liggen zogeheten bollenvloeren of breedplaatvloeren. Nadat eind mei bij Eindhoven Airport een parkeergarage in aanbouw instortte - mede door een constructiefout in de bollenvloer - zijn alle gemeenten door het ministerie van Binnenlandse Zaken aangeschreven om nader onderzoek te doen.

Bollenvloeren
Eind oktober werd bekend dat hogeschool Saxion het gebouw Edith Stein aan de Van Galenstraat sloot in afwachting van nader onderzoek. CDA-raadslid Ayfer Koç vroeg het college naar de stand van zaken bij andere gebouwen. Die lijst maakte de gemeente donderdagmiddag bekend.

Ook in de kantoorpanden van Sigmax (Capitool) en Maxon Motor Benelux (Joskink Kolkweg) en de aanbouw van ROC van Twente bij de Maere (Van Galenstraat) zijn bollenvloeren gebruikt. In het laatstgenoemde geval is het onderzoek afgerond en is er geen verhoogd risico aangetroffen.

Hotel en brandweerkazerne
Het in 2016 geopende hotel Van der Valk aan de Zuiderval en de tegenoverliggende brandweerkazerne moeten ook nader worden onderzocht. In deze gebouwen zijn breedplaatvloeren met verhoogd risico gebruikt.

Van der Valk was donderdag niet bereikbaar voor commentaar. Bij de brandweervoorlichter was gisteren nog niets bekend.

Inrit Van Heekgarage
Andere panden met breedplaatvloeren zijn ingedeeld in de categorie 'zeer gering risico'. Deze worden in een later stadium nog eens bekeken. Dat geldt ook voor de vloer boven de westelijke inrit van de Van Heek parkeergarage.

Daar is weliswaar gebruik gemaakt van breedplaatvloeren, maar de meeste daarvan zijn bij een verbouwing in 2015 gesloopt. Vervolgens is dit deel van de garage verstevigd vanwege het verleggen van de busbaan over het Koningsplein.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Frans Nikkels

Deel deze pagina: