Live Live

Mobiele keuken trekt in Enschede altijd volk naar het park

Gepubliceerd: Zondag 16 juni 2019 20:32

Mobiele keuken trekt in Enschede altijd volk naar het park

De formule is er inmiddels een van de gestampte pot: zet mobiele keukens, leuk het op met muziek en ander vermaak en het publiek stroomt toe. Zo ook bij de alweer vijfde editie van het foodtruckfestival TREK, dat dit in het Volkspar wordt gehouden.

Op kleedjes en aan tafels genieten bezoekers van het diverse eten dat verkocht wordt: pizza’s, saté, barbecuevlees, voor elk wat wils. Ook wat drank betreft is de keuze ruim: cocktails, (speciaal)bier en fruitsmoothies.

Ondertussen vermaken kinderen zich prima. Ze verdringen zich voor de lachspiegels, laten zich schminken of kijken naar een theatervoorstelling. De oudere garde probeert een escaperoom uit of kijkt naar een van de muziekoptredens.

Ouder publiek

De dames van foodtruck Just Say Cheese verkopen voedsel waarin het zich laat raden dat kaas de hoofdrol speelt, zoals kaaskroketten en nacho’s. Vorig weekeinde stonden ze in Utrecht, in de Enschedese zijn ze voor de vierde keer.

Het verschil tussen beide steden is groot, volgens de vrouwen. In Utrecht stonden er bijvoorbeeld al honderden mensen voor de poorten van het terrein te wachten tot het festival openging. Terwijl het in Enschede gezellig, maar veel rustiger is.

Op een paar internationale studenten na, zien zij in Enschede een stuk minder twintigers komen. Een verklaring voor de verschillen hebben de dames zo niet voorhanden. „Wellicht hebben Enschedeërs een ander uitgavenpatroon”, proberen ze. „En misschien waren het de vele andere evenementen in de regio, die het publiek trokken.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen

Deel deze pagina: