Live Live

Military komt dichter bij dorp Boekelo

Woensdag 28 september 2016 10:20

Military komt dichter bij dorp Boekelo

De locatie van de Military Boekelo is volgend jaar niet meer aan de Broekmaatweg, maar op de Tesinkweide, ten zuiden van de oude tennishal aan de Landsteinerlaan.

Daarmee komt het paardensportevenement terug op de plek waar het in 1971 is begonnen: manege Tesinkweide in het Tesinkbos. Het evenement moet wijken voor het nieuwe traject van de N18 die straks het huidige hoofdterrein aan de Broekmaatweg in tweeën splitst.

Jeroen Verhaak, voorzitter van de Dorpsraad Boekelo, staat positief tegenover de verhuizing. „De military is dichter bij het dorp en eigenlijk weer terug op de plek waar het ooit is begonnen. Ik denk dat de band met het dorp en het paardensportevenement hierdoor nog sterker wordt”, vertelt Verhaak.

Het was nog even spannend voor de organisatie waar het paardensportevenement naar toe zou gaan. „We willen ons hoofdterrein verplaatsen naar een locatie naast het nieuwe sportpark Boekelo. Op deze plek blijft het hoofdterrein aansluiten bij onze crosscountry”, vertelde voorzitter Robert Zandstra van de military destijds.

Een deel van de gronden dichtbij jeugdinstelling Jarabee aan de Landsteinerlaan zijn in eigendom van de gemeente Enschede. De organisatie van de military maakt al gebruik van de oude tennishal/ manege die nu als opslagruimte wordt gebruikt.

De Tesinkweide, in de volksmond ook bekend als het Smelt-terrein is een logische keuze. De crosscountry sluit aan op de nieuwe locatie. Het is het onderdeel waarbij de ruiters met hun paarden over een parcours van meerdere kilometers gaan met hindernissen en sloten. „Het is vrij gemakkelijk om start en finish iets te verleggen”, legt Verhaak uit. Volgens hem worden de disciplines springen en dressuur wel afgedraaid op het terrein Tesinkweide.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Deel deze pagina: