Live Live

Military Boekelo vraagt hulp gemeente voor verhuizing

Donderdag 09 maart 2017 11:08

Military Boekelo vraagt hulp gemeente voor verhuizing

De Military Boekelo Enschede vraagt een garantstelling aan de gemeente Enschede, om de verhuizing van het evenement naar het Teesinkbos te kunnen realiseren. Voor de verplaatsing van het paardensportevenement is volgens de organisatie een half miljoen euro nodig. Met een garantie van de gemeente kan de Military onder gunstige voorwaarden een lening afsluiten.

Het evenement moet de huidige locatie bij Boekelo verlaten vanwege de aanleg van de nieuwe N18. In september is het Teesinkbos gepresenteerd als de nieuwe plek voor het start- en finishterrein. Op deze plek is de Military ooit begonnen. Inmiddels heeft de organisatie de plannen voor de verhuizing uitgewerkt en financieel onderbouwd. Het college van B&W van Enschede heeft met dit plan ingestemd. Zodra de gemeenteraad van Enschede een besluit heeft genomen over de garantstelling, wordt naar verwachting begin volgende maart gestart met werkzaamheden in het Teesinkbos. 


Voorzitter Robert Zandstra van de Military Boekelo Enschede: “We zijn ontzettend blij dat de gemeente ons in staat stelt terug te keren naar de plek waar het ooit is begonnen. Dichter bij het dorp en heel fraai omzoomd door het prachtige Overijssels landschap. Het is slechts driehonderd meter verderop, de locatie van het stalterrein blijft bijna hetzelfde en ook de crosscountry kunnen we grotendeels handhaven. Desondanks is de verhuizing bepaald geen sinecure en zijn we met man en macht aan de slag om dit project naast de organisatie van de editie 2017 te doen slagen.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Deel deze pagina: