Live Live

AUDIO Military Boekelo van start met 77 combinaties

Gepubliceerd: Woensdag 10 oktober 2018 17:07

AUDIO Military Boekelo van start met 77 combinaties

De 48ste editie van Military Boekelo telt dit jaar 77 combinaties. Dat zijn er opvallend minder dan de afgelopen jaren, toen 105 combinaties zich hadden aangemeld.

Persman Dirk Stuip wijt het aantal deelnemers op de startlijst aan de Wereldruiterspelen, die afgelopen maand werden gehouden in het Amerikaanse Tryon. Dat WK was voor de meeste ruiters en amazone het grote doel van het jaar, waardoor flink wat van de WK-gangers afzag om aan het eind van een lang seizoen nog af te reizen naar Boekelo.

Tijdens de traditionele keuring van de paarden op woensdag werden 77 paarden aan de deskundige jury aangeboden. Een combinatie (de Brit Ricard Coney met zijn paard Kananaskis) verscheen niet voor de keuring. Alle andere paarden kregen een ‘accepted’ te horen van de driekoppige jury.

Dressuurdag
Donderdag begint de driekamp van Military Boekelo met de eerste dressuurdag. Om 10.00 uur verschijnt de eerste combinatie in de wedstrijdring op het hoofdtrerrein: de Duitse ruiter Ben Leuwer met zijn paard BGS Urlanmore Prince. De Nederlandse deelnemers Andrew Heffernan, Merel Blom, Tim Lips, Jordy Wilken en Sanne de Jong moeten tevens hun dressuurproef laten zien.

Tegen de klok in
In totaal verschijnen donderdag 38 combinaties in de ring. De overige 39 zijn vrijdag aan de beurt. Eveneens vanaf 10.00 uur. Zaterdag staat de spectaculaire crosscountry op het programma. Voor de laatste maal ontworpen door de cross-designer Sue Benson. Grootste verandering is dat de combinaties tegen de klok inrijden. De eerste hindernis dit jaar was in 2017 nog de laatste.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Wouter Borre

Deel deze pagina: