Live Live

AUDIO Met pendelbussen langs het traject van de toekomstige N18

Woensdag 17 mei 2017 11:46

AUDIO Met pendelbussen langs het traject van de toekomstige N18

Wie benieuwd is hoe de aanleg van de nieuwe N18 vordert, kan aankomende zaterdag met Noaber18 en Rijkswaterstaat op sleeptouw. In het kader van de Dag van de Bouw houden de wegenbouwers een bustoer over en langs het tracé tussen Enschede en Eibergen.

Enschede FM sprak met Thijs Scheres, persvoorlichter bij Rijkswaterstaat. Beluister het item hierboven.


Pendelbussen gaan de belangstellenden de hele dag vervoeren. Bezoekers kunnen opstappen op drie locaties worden langs de N18 in aanbouw gereden. Onderweg zijn er verschillende uitstapplekken, waar veel te zien is en waar medewerkers van Noaber18 en Rijkswaterstaat uitleg geven over werkzaamheden. Voor kinderen valt er ook van alles te beleven.

Verboden terrein
De pendelbussen rijden voor een groot gedeelte over de bouwweg. De inzittenden kunnen zo als eerste beleven hoe het is om over de nieuwe N18 te rijden. Het bouwterrein en de bouwweg zijn normaal gesproken verboden terrein voor publiek.

Uitkijkpunt
De busreis begint bij de bouwlocactie bij de aansluiting van de A35 met de Boekelosestraat in Enschede, of bij het projectkantoor van Noaber18 aan de Jukkertweg in Eibergen. Daar worden korte presentaties gegeven over verschillende onderdelen van het project. Op de bouwlocatie aan de Boekelosestraat staat onder meer een uitkijkpunt, waar bezoekers over de nieuwe aansluiting op de A35 kunnen kijken.

Op een aantal plekken kunnen bezoekers onderweg uitstappen en buiten een kijkje nemen. Dat is onder meer bij de verdiepte aanleg onder het MBS-spoor en het viaduct aan de Kattendamsweg in Haaksbergen.

Opstappen kan vanaf 10.00 uur. De laatste bussen vertrekken om 15.00 uur.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Christian van der Meij

Deel deze pagina: