Live Live

AUDIO Megavoorstelling over Alphons Ariëns in Enschede uitgesteld

Gepubliceerd: Maandag 22 oktober 2018 11:41

AUDIO Megavoorstelling over Alphons Ariëns in Enschede uitgesteld

De grote productie rond Aphons Ariëns wordt een jaar uitgesteld. Enschede is niet groot genoeg voor twee langlopende voorstellingen in dezelfde tijd. Producent Gerard Cornelisse maakt plaats voor ‘Hanna van Hendrik’, de productie rond actrice Johanna ter Steege.

Het zou een trilogie worden. Na ‘Het verzet kraakt’ in Almelo, Stork! in Hengelo was de zomer van 2019 voor priester Alphons Ariëns, die zoveel heeft betekent voor de Enschedese fabrieksarbeiders. Maar de communityproductie van grote omvang wordt uitgesteld. ‘Hanna van Hendrik’, de locatievoorstelling rond actrice Johanna ter Steege, wordt in de zomer van 2019 dertig keer gespeeld op Vliegveld Twenthe. Voor nog een voorstelling van ongeveer dezelfde omvang is geen ruimte, oordeelt producent Gerard Cornelisse. Hij schuift Ariëns een jaar op.

Geen zin in gedoe
,,Enschede is wel groot en de regio ook, maar het is niet verstandig om twee producties van ongeveer dezelfde omvang in ongeveer dezelfde periode te hebben. Ook al in de ambitie die wij hebben voor sponsoring; dan zou je als partijen tegenover elkaar komen te staan en dat willen we niet.” De productie rond Ariëns is – anders dan die rond Johanna ter Steege – niet commercieel. ,,En zeker dit soort sociaal maatschappelijke dingen moet je samen doen. Dat wij een muziektheaterproject met de samenleving doen, dat is de drive. Ik heb geen zin in gedoe.”

Teleurstelling

Van teleurstelling is bij Gerard Cornelisse nauwelijks sprake. ,,Ik heb wel gevraagd of Hanna van Hendrik een jaar wilde opschuiven, maar dat kon niet. Het verhaal van Ariëns is een verhaal over rijk en arm. Dat kun je altijd wel vertellen.”

Veel voor Ariëns was al vastgelegd. Cornelisse schat in dat het uitstellen voor de een een teleurstelling is, en de ander juist goed uitkomt. Zelf hoopt hij volgende zomer eindelijk weer eens met zijn familie op vakantie te kunnen. ,,Maar het voorbereiden gaat natuurlijk gewoon door.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita

Deel deze pagina: