Live Live

Medlon verhuist naar ziekenhuis aan de Haaksbergerstraat in Enschede

Dinsdag 17 oktober 2017 13:38

Medlon verhuist naar ziekenhuis aan de Haaksbergerstraat in Enschede

Vanaf 1 december kunnen medewerkers van medisch laboratorium Medlon monsters bepalen op de nieuwe locatie: de voormalige operatieruimtes op de eerste verdieping van het MST aan de Haaksbergerstraat.

Nu werkt Medlon nog vanuit het voormalige ziekenhuis aan het Ariënsplein. Daar zijn de medewerkers van het medisch laboratorium de laatsten der Mohikanen. Het ziekenhuis staat nagenoeg leeg, omdat het een andere bestemming krijgt. Het wordt ontwikkeld tot stadscampus van Saxion, met studentenhuisvesting en bedrijfjes.

De bloedafnameactiviteiten van Medlon zijn al overgeheveld naar het nieuwe ziekenhuis. Medlon doet in Twente alle laboratoriumwerk voor de ziekenhuizen ZGT en MST en voor de huisartsen. Het ontstond door een samenvoeging van de afzonderlijke laboratoria van de ziekenhuizen en de trombosediensten.

Iets kleiner
Er werken ongeveer 450 mensen op de locaties Enschede, Hengelo en Almelo. In Enschede gaat het om circa 260 medewerkers. De nieuwe locatie in Enschede is weliswaar iets kleiner dan de huidige aan het Ariënsplein, maar daar staat tegenover dat Medlon straks beschikt over apparatuur volgens de laatste ontwikkelingen, aldus woordvoerster Renate Kienhuis van Medlon.

Eerder deze maand werd bekend dat Medlon is overgenomen door Unilabs. Voor de personeelsleden verandert er niets. Ook de bedrijfsnaam blijft hetzelfde. Het MST is blij met de komst van Medlon. Het past in het medisch plaatje van het ziekenhuis, maar is ook een bron van (huur)inkomsten.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. - Foto: Lars Smook

Deel deze pagina: