Live Live

Marino Pusic: ‘De onnozele fouten moeten eruit’

Gepubliceerd: Vrijdag 09 november 2018 10:59

Marino Pusic: ‘De onnozele fouten moeten eruit’

De wedstrijden van FC Twente verlopen vooralsnog via hetzelfde ‘jojo-patroon’: het gaat op en af. Het is soms goed, soms slecht en dat wisselt zich in een razend tempo af.

Een goede start van een wedstrijd zegt bij FC Twente niets. Het is dit seizoen al regelmatig voorgekomen dat de ploeg na een flitsend begin ver terugviel, waardoor de gewenste zorgeloze avond weer uitdraait op een worsteling.

Grilligheid
Vorige week, tegen RKC, kwam de grilligheid van Twente samen in de eerste helft. Het begin was zwak, het herstel daarna prima, maar vanuit het niets stond het elftal plots weer onder stroom. En dat gebeurde allemaal in 45 minuten tijd. De wedstrijd over een langere periode controleren, is FC Twente nog niet gegeven.

Energie
“Dat heeft voor een deel met het opportunisme van de eerste divisie te maken. Dan overkomen je zulke fases”, zegt trainer Marino Pusic. Maar er is meer, geeft hij meteen toe. “We doen het onszelf ook te vaak zelf aan. We schieten onszelf met onnozele fouten in de voet. Dan geven we zomaar een corner of een inworp weg, waardoor het ritme is gebroken. Soms volgt er uit zo’n hoekschop een klussituatie, of nog een corner. En voordat je dan weer in de flow van de wedstrijd zit, ben je tien minuten verder. Bovendien kost dat ook veel energie, want je moet weer op zoek naar dat goede gevoel.”

Hoekschoppen
Het duel tegen RKC was daar een mooi voorbeeld van, want de problemen voor FC Twente in de eerste helft ontstonden toen de beide vleugelverdedigers opeens begonnen ‘te klooien’. Het gevolg: onrust en paniek om niks na een paar onnodig weggegeven hoekschoppen. Dat laatste is sowieso een aandachtspunt, want Twente kreeg in twaalf competitieduels al 66 corners tegen. “En dat is veel te veel voor een ploeg die vaak de baas is op het veld. We moeten de domme momenten reduceren”, vindt Pusic.

Gemakkelijker
Dat de fans nog niet al te vaak rustig achterover kunnen leunen bij de duels van FC Twente heeft volgens Pusic nog een reden: “Dat komt ook doordat we de tegenstanders te lang in leven houden. We krijgen voldoende kansen om sneller afstand te nemen. Als we eerder de beslissende goal maken, wordt het gemakkelijker voor iedereen.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Deel deze pagina: