Live Live

Mariah Carey op 1 in kersthitlijst van TV Enschede FM

Gepubliceerd: Zaterdag 17 december 2016 14:23

Mariah Carey op 1 in kersthitlijst van TV Enschede FM

‘All I want for Christmas is you’ van Mariah Carey is dit jaar de populairste kersthit. Het nummer uit 1994 stijgt van plaats 5 naar de hoogste plek in de Winterse 50, de jaarlijkse kersthitlijst van TV Enschede FM.

De nummer 1 van vorig jaar, Wham! met ‘Last Christmas’, zakt naar plek 2. De nummer 3 in de lijst met grootste kersthits is ‘Driving home for Christmas’ van Chris Rea. De Winterse 50 is de komende week te horen bij 150 lokale omroepen in Nederland en België. Door de luisteraars van deze zenders zijn ruim 100.000 stemmen uitgebracht.


Overleden artiesten
David Bowie en Prince komen dit jaar nieuw binnen in de hitlijst. Volgens coördinator Martijn de Lange is dat bijzonder. “Beide artiesten stonden nog nooit in de Winterse 50. In het jaar waarin ze allebei komen te overlijden, is er zoveel op hun kerstliedjes gestemd dat ze in de lijst staan.” David Bowie is samen met Bing Crosby de hoogste nieuwe binnenkomer, op plek 39 staat ‘Peace on earth/Little drummer boy’. Prince komt met zijn band The Revolution binnen op 46 met ‘Another lonely Christmas’. “En ook nummer 42 kun je zien als eerbetoon aan een artiest die dit jaar is overleden,” zegt De Lange, “het nummer ‘Hallelujah’ van Pentatonix is een cover van Leonard Cohen.” Alleen de vierde nieuwkomer in de lijst heeft niet met een overleden artiest te maken. Radiomaker Gerard Ekdom staat als zijn alter-ego Gary Fomdeck op plek 48 met ‘I’ll be there this Christmas’.

Winterse 50
De eerste Winterse 50 was in 2002 te horen bij TV Enschede FM, waarna veel andere omroepen zich aansloten. Dit jaar is de vijftiende editie die tijdens de kerstweek bij 150 radiozenders uitgezonden. Bij diverse omroepen is ook een tv-special te zien met clips uit de hitlijst. Een overzicht van alle radio- en tv-uitzendingen staat op www.winterse50.nl. Op Enschede FM is de Winterse 50 te horen op vrijdag 23 december, van 14.00 tot 18.00 uur en dezelfde dag is de hitlijst ook 's avonds op TV Enschede te zien. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Deel deze pagina: