Live Live

Maison Manon moet nieuwe pand deels slopen

Vrijdag 05 augustus 2016 18:46

Maison Manon moet nieuwe pand deels slopen

Jan en Manon Nijland hebben opnieuw een zware tegenslag te slikken. Zij moeten hun net heropende interieurzaak Maison Manon van de rechter deels weer slopen. De nieuwe zaak is pas vorige maand geopend.

De Enschedese ondernemers verloren een kort geding dat was aangespannen door de curatoren van Groengoed uit Brabant. Deze in 2014 failliet gegane onderneming was samen met de Nijlands eigenaar van het bedrijfspand van Maison Manon en bijbehorende grond aan de Hengelosestraat, op het toenmalige Meubelplein Enschede. De winkel brandde in december 2012 tot de grond toe af. Bij de nieuwbouw werd afgesproken dat het perceel zou worden opgesplitst in twee onafhankelijke delen, voor twee winkelruimtes.

Volgens de curatoren van Groengoed hebben de Nijlands echter een groter deel van hun stuk grond bebouwd dan was afgesproken. In plaats van 36 meter, is volgens de eisers 41 meter diep gebouwd. Daardoor zou er minder winkelruimte zijn overgebleven voor het naastgelegen bedrijfspand. De belangrijkste gegadigde voor dit naastgelegen perceel is de Aldi. Volgens het vonnis zou de Duitse supermarkt er 1,9 miljoen euro voor over hebben om de nieuwe buurman van Maison Manon te worden. Na het vertrek van Super de Boer enkele jaren geleden, is de Aldi de eerste supermarkt die zich gaat vestigen op het Woonplein. De vestiging van de Aldi aan de Deurningerstraat gaat dan waarschijnlijk dicht. 


© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Deel deze pagina: