Live Live

VIDEO Maatregelen tegen racen op Diekmanterrein in Enschede

Maandag 20 maart 2017 09:33

VIDEO Maatregelen tegen racen op Diekmanterrein in Enschede

Met betonblokken worden op korte termijn enkele lange, rechte wegen op het Diekmanterrein afgesloten voor motorvoertuigen. Fietsers en bromfietsers kunnen er nog wel door. De blokken moeten autoracen tegengaan. De blokken beton worden eind deze maand geplaatst en blijven staan tot eind september. In die periode worden alle ervaringen verzameld. Daarna wordt bekeken welke structurele maatregelen zinvol zijn.

Enschede FM sprak met wijkagent Peter Vos. Beluister het fragment hierboven. En bekijk hieronder de reportage van TV Enschede. Veiligheid en toegankelijkheid
In 2015 en vorig jaar zijn op Het Diekman snelheidsmetingen verricht die bevestigen dat er hard wordt gereden. Wijkagent Peter Vos: "Op het terrein bevindt zich onder meer een kinderspeelcentrum. Als daar plotseling een auto voorlangs scheurt... Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren. De veiligheid en toegankelijkheid van het gebied staan voorop. Daarom is in gezamenlijkheid afgesproken maatregelen te nemen tegen het racen op Het Diekman."

In een brief aan de ondernemers van Het Diekman benadrukt de gemeente dat het hele Diekmanterrein goed bereikbaar blijft voor bussen en vrachtwagens. Dat is gecontroleerd met behulp van computermodellen. Er komt een goede verwijzing naar de gewijzigde verkeerssituatie.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Frans Nikkels. 

Deel deze pagina: