Live Live

Lossernaar veroordeeld voor greep in de kassa bij Gold Rush in Enschede

Gepubliceerd: Dinsdag 08 januari 2019 16:20

Lossernaar veroordeeld voor greep in de kassa bij Gold Rush in Enschede

Lossernaar O. is dinsdagmiddag door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een maand voorwaardelijke celstraf voor diefstal met geweld op 9 maart vorig jaar.

Buitenkans
Een buitenkansje, zo omschreef de 18-jarige O. het moment waarop hij bij café Gold Rush in de Enschedese binnenstad een greep in de kassa kon doen. Hij wilde nog even een paar losse euro's in een gokkast gooien, maar eenmaal in de bar bleek er niemand in de buurt om geld te wisselen. Dat was het moment dat O. naar de kassa liep en tot zijn eigen verbazing bij het geld kon.

Betrapt
Maar O. werd op heterdaad betrapt door een medewerker en in zijn paniek om te vluchten duwde hij de barman aan de kant en rende het café uit. De barman zette de achtervolging in en zag O. voor zich vallen. Daarbij verloor de vluchtende dader een deel van het buitgemaakte geld. Op straat kwam het tot een confrontatie tussen de twee, waarbij met name door O. rake klappen werden uitgedeeld.

Gisteren zat hij vol berouw voor de politierechter. ,,Een domme, impulsieve actie in een dronken bui", zo omschreef O. zijn daad. O. probeerde via zijn broer de zaak met Goldrush buiten justitie om te regelen, maar dat is niet gelukt.

Pittige straf
Zowel het OM als de rechtbank vond dat een forse straf op z'n plaats was. Vooral het geweld wordt de jonge man zwaar aangerekend. ,,U wordt betrapt en in plaats van uw eigen nederlaag te accepteren valt u iemand aan, dat reken ik u zwaar aan", zei de politierechter in haar slotwoord.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay

Deel deze pagina: