Live Live

Lopers Enschede Marathon niet meer door Glanerbrug: ‘Belachelijk’

Gepubliceerd: Dinsdag 19 maart 2019 12:16

Lopers Enschede Marathon niet meer door Glanerbrug: ‘Belachelijk’

Onbegrip, teleurstelling en hier en daar zelfs woede in Glanerbrug. De organisatie van de Enschede Marathon heeft besloten dat de deelnemers al voor het dorp omkeren.

De Stichting Marathon Enschede heeft het parcours van de Enschede marathon op zondag 14 april aangepast. De lopers gaan Glanerbrug niet in, maar keren op de Gronausestraat bij de Heidevlinder. Veel Glanerbruggers hebben op Facebook hun ongenoegen uitgesproken over het besluit. 'Mooi balen, belachelijk, verkeerde beslissing' luiden de reacties.

Knelpunten
„Vorig jaar hadden we doordat de hele en halve marathon tegelijk startten, een aantal vervelende knelpunten in het parcours”, zegt eventmanager Sandra Melief.

„De wens was wel om de beide afstanden om 10.00 uur te laten starten. Een van de belangrijkste zaken die we moesten voorkomen, is dat de kop van de hele marathon niet weer in de staart van de halve en de langzamere lopers van de hele gingen lopen. Daarom hebben we deze aanpassing moeten doen. We gaan nu Glanerbrug niet meer in maar lopen tot de Heidevlinder en keren met een U-bocht terug richting Enschede.”

Publiek
Harold Schukkink is een van de vele Glanerbruggers die de organisatoren van de marathon eraan herinneren dat in Glanerbrug altijd veel publiek langs de kant staat om de lopers een hart onder de riem te steken voor het zware stuk terug richting Enschede.

En ook Glenn Garside vindt het een blunder. „Waarschijnlijk zetten ze volgend jaar 1800 loopbandjes op het Van Heekplein. Dat houdt de marathon lekker compact in het centrum.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Deel deze pagina: