Live Live

Lonneker Molen zoekt extra vrijwilligers door enorme toename aantal excursies

Gepubliceerd: Zaterdag 09 februari 2019 15:19

Lonneker Molen zoekt extra vrijwilligers door enorme toename aantal excursies

De Lonneker Molen is op zoek naar nieuwe vrijwilligers om de grote vraag van schoolklassen aan te kunnen. De Molen is zo populair dat het huidige team vrijwillgers overvraagd is.

Op de Nationale Onderwijs Beurs die onlangs werd gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht was een van de exposanten de Hollandse Molen. Deze vereniging was aanwezig om docenten enthousiast te maken om ‘molens’ in hun lessen op te nemen omdat het doel is, dat ieder kind minimaal één keer een bezoek brengt aan een molen, zodat de hedendaagse jeugd meer komt te weten over de geschiedenis van de molen, de werking daarvan en het beroep van de molenaar.

Excursies
De Lonneker Molen organiseert al een aantal jaren leuke en leerzame excursies voor alle leeftijdsgroepen van de basisschool en vanwege het project van de Stichting Hollandse Molen is er begin februari een brief en folder gezonden aan basisscholen in Enschede en omgeving. Daarop wordt massaal gereageerd en dat betekent dat er inmiddels zoveel verzoeken binnen zijn gekomen dat de komende maanden ruim 600 kinderen de molen zullen bezoeken en dat er een aantal scholen ‘in de wacht’ gezet zijn.

Ondersteuning
Dat betekent dat er een groot beroep wordt gedaan op de vrijwilligers van het educatieteam. De Lonneker Molen is dan ook dringend op zoek naar ondersteuning voor het educatieteam en vraagt belangstellenden (met een hart voor de molen en voor kinderen in de basisschoolleeftijd) zich te melden via lonnekermolen@gmail.com.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Lars Smook

Deel deze pagina: