Live Live

Lokale omroep volgende maand in Balengebouw in Roombeek

Donderdag 05 oktober 2017 09:37

Lokale omroep volgende maand in Balengebouw in Roombeek

Het Balengebouw is in november compleet bewoond. De laatste bewoner is TV Enschede FM/Newsroom.

TV Enschede FM/1Twente en de Newsroom, het samenwerkingsverband van de lokale omroep en de stadsredactie van De Twentsche Courant Tubantia, verhuizen net als de centrale redactie van De Twentsche Courant Tubantia naar het Balengebouw op Roombeek. De regionale krant verhuisde vorige week donderdag en zit nu al op de plek, begin november volgen de omroep en de Newsroom.

Alles op één verdieping
De benedenverdieping van het Balengebouw biedt ruimte aan de redacties van tv, radio, online en de Enschedese stadsredactie. Daarnaast komen er radio-en televisiestudio's, en een multifunctionele studio. Hier worden in een interactieve omgeving debatten, presentaties, onderwijssessies en talkshows gehouden voor maximaal 120 personen. Momenteel wordt nog hard gewerkt aan de inrichting van de benedenverdieping. Met name het debatcentrum annex studio moet versneld klaar zijn, omdat op 19 oktober in het Balengebouw het eerste debat van debatorganisatie Pakhuis-Oost wordt gehouden.

,,Iedereen de mogelijkheid geven om hun mening te geven''
Stationsmanager Flip van Willigen is blij met de verhuizing. "We geven in het nieuwe pand nog beter invulling aan het Newsroom-concept. Bovendien vergroten we door intensivering van de samenwerking met Tubantia het media-aanbod in de regio en bieden we meer tv en radioprogramma's. We willen ons naast het nieuws ook richten op debatten en talkshows, waaraan inwoners van Enschede en Twente mogen deelnemen. Dit geeft iedereen de mogelijkheid om hun mening te geven over belangrijke onderwerpen uit de stad en regio."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. - Foto: Koen Francken/TV Enschede FM

Deel deze pagina: