Live Live

VIDEO Logeerpartijtje als afscheid van Menkotorenschool

Vrijdag 21 juli 2017 13:59

VIDEO Logeerpartijtje als afscheid van Menkotorenschool

De leslokalen van basisschool Menkotoren zijn voor een keer omgetoverd tot slaapzalen. 65 leerlingen namen met een logeerpartijtje afscheid van hun school.

Tien jaar geleden begon de Menkotorenschool in de voormalige textielfabriek in Roombeek. Er waren toen drie leerlingen. Nu verhuist de school met 85 leerlingen naar een nieuwe locatie: het pand van de Toermalijn in Deppenbroek. Voorlopig houdt de Menkotorenschool nog haar naam.

Logeerpartijtje
Het idee om te logeren in de school kwam van Sam ter Huurne (6) en Tiemen van Strien (7) uit groep drie. ,,Toen ze vertelden over hun logeerplannen, vonden we het meteen hartstikke leuk en zijn we aan de gang gegaan”, zegt moeder Loes van Strien. Ze nam samen met drie andere moeders de organisatie van het logeerpartijtje op zich.

Disco
,,Sommige kinderen wilden slapen, maar wij gingen disco doen”, vertelt een van de leerlingen van de Menkotorenschool. De kinderen staan gapend op het schoolplein en wrijven de slaap uit hun ogen. Eén jongetje is zo moe, dat hij is gaan liggen op de vloer van de gang. Het schoolgebouw is leeg, op stapels verhuisdozen en verdwaalde slaapzakken na.

Na een gezamenlijk ontbijt volgde een plechtig overdrachtsmoment tussen de leerlingen en directeur Marleen Huitink. 's Nachts waren de kinderen en de ouders de baas over de school, maar na de teruggave van een zelfgemaakte megasleutel, ligt de leiding weer bij de directeur.

Ophef
In het verleden is er ophef geweest over de verhuizing van de school. ,,Ouders hadden twijfels over de nieuwe locatie.” Deppenbroek zou een minder kinderrijke buurt zijn dan Roombeek. ,,Maar de nieuwe locatie is maar 400 meter verderop en bovendien zitten we dan vlakbij de nieuwe wijk Vaneker. We zijn al bijna een jaar druk met de verhuizing en het voelt nu gewoon goed voor iedereen.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Deel deze pagina: