Live Live

LIVE: Harde kern FC Twente voor de strafrechter vanwege handel in cocaïne

Gepubliceerd: Vrijdag 07 december 2018 08:38

LIVE: Harde kern FC Twente voor de strafrechter vanwege handel in cocaïne

Vijf supporters van de harde kern van FC Twente staan vandaag terecht voor deelname aan een criminele organisatie die vanuit het supportershome harddrugs verkocht.

De rechtszaak is de finale van een onderzoek, uitmondend in een doorzoeking van het home op 6 april 2017 tijdens de wedstrijd FC Twente-PSV. Tijdens die doorzoeking werd de politie belaagd, waardoor ze voortijdig moest stoppen. Er ontstonden rellen.

Cocaïne
Er werd in het home in totaal 17,5 gram cocaïne gevonden. Burgemeester Onno van Veldhuizen besloot onmiddellijk het clubhuis van Vak-P te sluiten.

De bestuursrechter die zich over de sluiting moest buigen, beoordeelde de gevonden cocaïne als een handelshoeveelheid. Normaal gesproken wordt 0,5 gram gedoogd. De rechter bekrachtigde de sluiting van het home.

Vandaag staan de Enschedeërs Christiaan P. (41), Johnny E. (32), Martin B. (38) en Bobby de H. (30) en Laurence S. (46) terecht voor de meervoudige strafkamer. Het Openbaar Ministerie verdenkt ze van georganiseerde drugshandel in en vanuit het home van Vak P.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Deel deze pagina: