Live Live

Leden Sportclub Enschede over fusie met Zuid Eschmarke: te veel onzekerheid over Sportcampus Diekman

Gepubliceerd: Zaterdag 02 maart 2019 19:13

Leden Sportclub Enschede over fusie met Zuid Eschmarke: te veel onzekerheid over Sportcampus Diekman

Er is nog te veel onzekerheid over de invulling van Sportcampus Diekman, om nu in te zetten op een fusie met voetbalvereniging Zuid Eschmarke. Dat is de conclusie van de informatiebijeenkomst die vrijdagavond bij Sportclub Enschede werd gehouden.

Voorzitter Jan-Bert Kolkman: „Eigenlijk willen we wachten op het beeld dat de gemeente moet schetsen van de sportcampus. Dat zou in mei/juni gebeuren.” Voorzitter Bas Veenendaal van VV Zuid Eschmarke: „Voor mij persoonlijk zou dat geen reden zijn om de fusie uit te stellen. Maar ik kan me ook voorstellen dat dat voor leden van sportclub anders ligt. Wij gebruiken nu samen hun kantine. Die van ons is al verkocht.” Toch is Veenendaal optimistisch gestemd. Zijn achterban heeft zich woensdagavond al positief uitgesproken over de plannen van de fusiecommissie. „En ook bij sportclub is het plan goed ontvangen. Dat biedt hoop.”

Als de clubs in het seizoen 2020/2021 onder een vlag willen spelen, dan moet de fusie eind april rond zijn. Dinsdag zitten Kolkman en Veenendaal met hun besturen en de fusiecommissie weer rond de tafel, want: hoe nu verder? Beide voorzitters zijn het erover eens dat de bal nu bij de gemeente en Sportaal ligt. Veenendaal: „Als die partijen meer vaart zouden maken, dan is het voor ons haalbaar deze fusie voor elkaar te krijgen.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Frans Nikkels

Deel deze pagina: