Live Live

Langlopend familieconflict bereikt bloederige climax op zebrapad in Enschede

Gepubliceerd: Donderdag 08 augustus 2019 14:43

Langlopend familieconflict bereikt bloederige climax op zebrapad in Enschede

Een langlopend conflict tussen twee Twentse families bereikte afgelopen april een bloederige climax toen een van de familieleden door een andere in zijn been werd geschoten op een zebrapad bij de voormalige Polaroidfabriek.

Getuigen die het incident zagen gebeuren hoorden de schutter ‘Ik maak je dood’ roepen. Dat werd donderdag duidelijk tijdens een pro-formabehandeling van de stafzaak voor de rechtbank in Almelo.

De verdachte schutter, Michael N. (30) uit Enschede, werd na een urenlange zoektocht waarbij ook een helikopter werd ingezet, aangehouden in een woning aan het Ericapad. Tegenover rechter Stam en zijn collega’s erkende N. dat hij de schoten afvuurde. “Hij kwam op mij af met een mes en toen heb ik mijn wapen getrokken.”

Jarenlang conflict
Het conflict tussen de beide families loopt al jaren en leidde vaker al tot gewelddadige confrontaties en veroordelingen. Michael N. handelde uit angst vertelt hij. “Ik werd dertien jaar geleden al eens met een bijl geslagen door een neef van hem en ik zat er niet op te wachten dat zoiets nog een keer zou gebeuren.”

Volgens advocaat Michels was er sprake van een noodweersituatie, de neergeschoten man zou met een mes in zijn hand zijn komen aanrennen. Dat N. geroepen zou hebben dat hij het slachtoffer dood ging maken zou voortkomen uit ‘woede en onmacht’.

Poging tot doodslag
Het Openbaar Ministerie verdenkt N. van een poging tot doodslag, maar daar kan geen sprake van zijn aldus Michels. “De kans dat iemand komt te overlijden door een schot in het been is niet zo groot.” De raadsman wilde dan ook dat de rechtbank N. in afwachting van het proces vrijlaat maar daar wilde de rechtbank niets van horen. De Enschedeër blijft achter de tralies tot aan zijn rechtszaak op 18 oktober aanstaande.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Deel deze pagina: