Live Live

AUDIO Landelijke Vredesweek start dit jaar in Enschede

Zaterdag 23 juli 2016 12:31

AUDIO Landelijke Vredesweek start dit jaar in Enschede

De landelijke Vredesweek wordt dit jaar geopend in Enschede. Op zondag 18 september is in Enschede de Walk of Peace. “Dit is het eerste evenement van de Vredesweek en daarmee de landelijke opening”, vertelt Helma Maas van vredesorganisatie PAX. 

De keuze valt op Enschede, omdat de stad een noodopvang voor vluchtelingen heeft en daarnaast te maken heeft met problematiek rondom het geplande asielzoekerscentrum op het Eschmarkerveld. PAX werkt in Enschede samen met de organisatie Enschede voor Vrede.

De Walk of Peace is een tocht van 5 kilometer door de binnenstad. De wandeling staat in het teken van de burgeroorlog in Syrië en de vluchtelingenproblematiek in Europa. De tocht begint om 13.00 uur op het Wilminkplein. De route gaat langs gebedshuizen in de stad, de Stadscampus en het Volkspark. Onderweg wordt stilgestaan bij het thema van de vredesmars. De Walk of Peace eindigt om 17.00 uur bij het Muziekcentrum. In het Muziekcentrum is ’s avonds een slotdebat.

TV Enschede FM sprak over de Walk of Peace met Andre van der Vlugt van PAX Nederland. Beluister dat fragment hierboven terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: stockfoto.

Deel deze pagina: