Live Live

Korte films ROC-studenten in première bij TV Enschede

Gepubliceerd: Dinsdag 30 juli 2013 15:26

Tweedejaars studenten van de opleiding Ondernemend Artiest van ROC van Twente presenteren hun eigen korte film-producties. De drie korte films ‘Leeg’, ‘Krassen’ en ‘Vlinder’ gaan maandag 8 juli in première op TV Enschede.

De eerste uitzending is om 18.10 uur, met herhalingen de hele avond en nacht. TV Enschede is in heel Twente te zien op het digitale kanaal 40 bij Ziggo, bij de diverse glasvezelaanbieders en via www.tvenschedefm.nl.

Op school hebben de studenten van de uitstroomrichting Drama tijdens de lessen Theater een script en storyboard van een speelfilm geschreven en gerepeteerd. De drie films zijn op locatie opgenomen en zijn daarna door de studenten zelf gemonteerd. Studenten van de uitstroom Muziek hebben de filmmuziek gecomponeerd en uitgevoerd. Elke film duurt zo’n tien minuten. Deze drie korte films zijn tot stand gekomen door een samenwerking tussen de opleiding Ondernemend Artiest en ROC Stars, het productiehuis en agency van het ROC van Twente en TV Enschede FM.

Opleiding Ondernemend Artiest van ROC van Twente
De driejarige opleiding Ondernemend Artiest is bedoeld voor getalenteerde studenten op MBO4-niveau, die van hun acteer- of muzikaal talent hun beroep willen maken. Er wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van het eigen talent en het werken als ondernemend Artiest, met dus ook veel aandacht voor organisatie en promotie en ondernemerschap.

ROC Stars: productiehuis en agency
De creatieve opleidingen van ROC van Twente hebben hun krachten gebundeld in het productiehuis ROC Stars. Daar werken jonge enthousiaste creatievelingen aan verschillende studieprojecten in opdracht van het bedrijfsleven. De leersituatie wordt vormgegeven door de opdracht en de vraag van de opdrachtgever. De begeleiding van de studenten wordt verzorgd door professionals uit onderwijs en bedrijfsleven.

TV Enschede FM
TV Enschede FM stelde voor deze drie korte films apparatuur, expertise en zendtijd. De lokale omroep van Enschede werkt op meer terreinen samen met het ROC van Twente. Bijvoorbeeld in het project mediaXtra, waar studenten leren om ‘over de heg te kijken’ in het doolhof van partijen en disciplines die betrokken zijn bij een mediaproductie.

Deel deze pagina: