Live Live

Koningin Máxima opent Gebouw Zuid in Enschede

Gepubliceerd: Maandag 07 mei 2018 17:14

Koningin Máxima opent Gebouw Zuid in Enschede

Koningin Máxima verricht op 21 juni de officiële opening van Gebouw Zuid van de Performance Factory in Enschede. In de oude fabriekshal op het Polaroid-terrein zit nu onder andere de Twentsche Foodhal, Aveleijn en Domijn.

Gebouw Zuid was ooit onderdeel van de Ter Kuile textielfabriek en is gebouwd in 1908. Na de herontwikkeling in het afgelopen jaar, hebben 25 partijen hun intrek genomen in het pand, waar het nu draait om ambacht, ondernemerschap en het ontmoeten van elkaar.

Ontvangst
Koningin Máxima wordt donderdag 21 juni ontvangen in Enschede door de ondernemers van de Performance Factory, die zich daarna aan de vorstin presenteren. De koningin krijgt een rondleiding door het gebouw en verricht de openingshandeling. Aansluitend gaat ze in gesprek met mensen die betrokken zijn bij de Performance Factory.

Midzomerfestival
De officiële opening is om 15.00 uur op het buitenterrein van de Performance Factory en is vrij toegankelijk. Na de opening door de koningin begint het Midzomerfestival, waarbij bezoekers in tropische sferen kennismaken met alles dat de Performance Factory te bieden heeft.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: