Live Live

Koning Willem-Alexander gearriveerd in Enschede

Donderdag 06 oktober 2016 10:27

Koning Willem-Alexander gearriveerd in Enschede

Koning Willem-Alexander heeft donderdagmorgen in het Wilminktheater in Enschede het congres van de Brandweer Nederland geopend. Het staatshoofd hield bij die gelegenheid een toespraak. Aansluitend vertrok hij voor een werkbezoek naar de Twente Safety Campus op het terrein van de luchthaven.

100 jaar samenwerking
De 25 regionale korpsen die gezamenlijk Brandweer Nederland vormen, houden hun congres dit jaar over het thema 'honderd jaar samenwerkende brandweer'. Brandweer Nederland bestaat dit jaar precies een eeuw. De organisatie vloeit voort uit de in 1916 in Utrecht opgerichte Nederlandsche Brandweervereniging.

Koning en brandveiligheid
Bij het werkbezoek aan de Twente Safety Campus kreeg koning Willem-Alexander uitgelegd en gedemonstreerd hoe Brandweer Nederland omgaat met het thema (brand)veiligheid. Zo kijkt hij mee bij een excursie van een schoolklas. Ook sprak hij met deskundigen over de samenwerking van de brandweer met bedrijven en instellingen ten aanzien van brandpreventie en het onderzoek naar de oorzaak en het ontstaan van branden. In de loop van de middag vertrok de koning weer uit Enschede. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Teun Staal

Deel deze pagina: