Live Live

KNVB stelt onderzoek in naar voetbalclub Phenix, wedstrijden uitgesteld

Gepubliceerd: Donderdag 25 oktober 2018 10:25

KNVB stelt onderzoek in naar voetbalclub Phenix, wedstrijden uitgesteld

De KNVB stelt een onderzoek in naar de Enschedese voetbalclub Phenix. Aanleiding daarvoor vormen de ongeregeldheden na afloop van de wedstrijd tegen SVV’91 van afgelopen weekend. Daarbij werden meerdere spelers van SVV door spelers en supporters van Phenix verwond.

Als gevolg van het onderzoek zijn de eerstkomende twee wedstrijden van het eerste elftal van Phenix (uit bij Fleringen, thuis tegen Vosta) tot nader order uitgesteld. Het tweede en derde elftal kunnen wel gewoon hun wedstrijden spelen, maar daarbij mogen geen spelers uit de eerste selectie van Phenix meedoen.

Het onderzoek houdt in dat de KNVB betrokkenen van Phenix en SVV’91 gaat horen over de wedstrijd van zondag en de ongeregeldheden na afloop. Supporters betraden het veld, spelers en supporters gingen met elkaar op de vuist. Drie SVV’ers meldden zich na afloop in het ziekenhuis met verwondingen, maar aangifte werd niet gedaan. Uit angst voor represailles, zo gaven anonieme bronnen tegen deze krant aan. SVV’ers zouden zijn bedreigd en geïntimideerd.

Nieuwe informatie
Dinsdag nog gaf de bond aan geen stappen te ondernemen, dat is nu anders. De KNVB geeft aan dat er ‘nieuwe informatie’ boven water is gekomen over de voetbalclub Phenix. Het onderzoek heeft ‘onder andere’ te maken met de ongeregeldheden van afgelopen weekend, maar dat is niet het enige. „Er zijn al langlopend wat problemen bij Phenix. Het onderzoek heeft te maken met meerdere signalen die we krijgen over die club.” Wat die signalen zijn en wat de ‘nieuwe informatie’ is, daarover wil de woordvoerder van de KNVB niet in details treden.

Henk ter Heegde, voorzitter van Phenix, zit er ontzettend mee in zijn maag. „Ik slaap al een paar nachten slecht.” Zijn club wacht het onderzoek af, maar Ter Heegde bestrijdt dat er al langer problemen zijn bij zijn club. „We krijgen juist complimenten van andere clubs dat het zo rustig is bij ons. Als bestuur doen we er alles aan om dat zo te houden. Mensen moeten zich gedragen, daar zijn wij constant mee bezig.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: