Live Live

Kledingketen schrapt foto van model na vergelijking met Jos B.

Gepubliceerd: Donderdag 13 september 2018 22:51

Kledingketen schrapt foto van model na vergelijking met Jos B.

Jac Hensen Mannenmode, met vestigingen in onder meer Enschede, Hengelo en Almelo, gebruikt een foto van een model niet meer in nieuwe reclame-uitingen. Aanleiding is een klacht van een klant die een gelijkenis zag tussen het model op de foto en Jos Brech, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen.

Jac Hensen Mannenmode, met een vestiging in Enschede, gebruikt een foto van een model niet meer in nieuwe reclame-uitingen. Aanleiding is een klacht van een klant die een gelijkenis zag tussen het model op de foto en Jos Brech, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen.

De klager krijgt op Twitter niet veel bijval. Hij kaartte de 'gelijkenis' in een tweet aan bij de kledingketen. Dat deed hij na ontvangst van een flyer over de najaarsbrochure, zegt marketingmanager Lars Woordes.

Verwarring voorkomen
,,Het model leek volgens hem op Jos B. op de bewuste foto. Wij delen zijn mening niet, want dat is iemands perceptie. Het is nooit onze bedoeling geweest om in onze reclame de aandacht op Jos B. te vestigen. Wij vinden het maken van de gelijkenis echter heel vervelend voor ons model en besloten de bewuste foto, waar nog mogelijk, niet meer te gebruiken in nieuwe reclame-uitingen. Dit om verwarring te voorkomen."

Ophef

De klager uitte zijn mening over de foto van 'model Frank' drie dagen geleden. De tweet en reactie veroorzaakten vandaag veel ophef in de media. Jammer, vindt Jac Hensen Mannenmode. Maar het betekent volgens de kledingketen niet het einde van de samenwerking met 'Frank'. ,,Wij blijven hem gebruiken als model en hij blijft ook te zien op onze site", aldus marketingmanager Lars Woordes.

Een collega vreest dat de ophef wél gevolgen heeft voor model 'Frank'. ,,Vergeleken worden met een moordverdachte heeft ongetwijfeld impact. Zijn carrière is nu voorbij. Zijn foto circuleert op het internet. Ik kan me voorstellen dat er bedrijven zijn die hem een tijdje niet boeken, want niemand wil met zo'n model geassocieerd worden. Ik vind het dan ook schandalig dat iemand zo'n vergelijking durft te maken."

Veel mensen zien geen gelijkenis tussen het model op de foto en Jos Brech, blijkt uit reacties op Twitter.


© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Foto: Google Maps

Deel deze pagina: