Nieuws
Enschede

Kampioen FC Twente gaat flink onderuit bij NEC

412784 909402 2

FC Twente is vrijdagavond fors onderuit gegaan op bezoek bij NEC. De kampioen, die door een erehaag van NEC-spelers het veld betrad, kreeg in het kwartier voor rust drie treffers tegen. Dat kwam de ploeg na rust niet meer te boven. Het eindigde zelfs in 4-0.

Voor FC Twente stond er in De Goffert niets meer op het spel, terwijl de thuisploeg nog vol aan de bak moest om de play-offs te halen. In de saaie openingsfase was daar nog niet veel van zichtbaar, maar na ruim twintig minuten spelen ontstond er een open duel met kansen aan beide kanten.

Openingstreffer
NEC kwam na een half uur bijna op voorsprong, toen Cristian Gonzalez en Joël Drommel elkaar niet begrepen, maar de doelman kon de inzet van de Uruguayaan nog net keren. In de omschakeling zorgde Oussama Assaidi bijna voor de 0-1, maar uit de counter die daarop volgde kopte Ndayisimiye mooi de 1-0 binnen. De rappe aanvaller kreeg even eerder ook al een goede kans.

Gonzalez zwak

Ferdy Druijf verdubbelde die score niet veel later. Hij rondde beheerst af na een fraaie solo. Gonzalez, die tijdens de eerste helft nog dronken leek van het titelfeest, gunde de topscorer veel te veel ruimte. Jonathan Okita maakte er met een fraai hakje zelfs 3-0 van.

Fraai applaus
Hoogtepunt van de eerste helft was het applaus voor de ernstig zieke NEC-supporter Henk Cornelissen. Ook het volle Twentse uitvak applaudisseerde mee, waar door VAK-P een spandoek met de tekst Sterkte Henk werd getoond.

Blessure Aitor

Pusic wisselde in de rust. Hij bracht Tom Boere voor Oosterwijk. Niet veel later moest de trainer noodgedwongen ook Aitor vervangen, die geblesseerd raakte aan zijn enkel. Mohamed Hamdaoui verving hem. Ricardinho kopte na een uur spelen de 3-1 tegen de touwen, maar zijn treffer werd onterecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Strafschop
Hoewel er nog een ruim half uur was te spelen gebeurde er weinig meer in Nijmegen. NEC kreeg tien minuten voor tijd nog een strafschop na een handsbal van invaller Haris Vuckic. Druijf benutte die en maakte zijn 28e van het seizoen. Dat was het laatste wapenfeit in een teleurstellend duel voor FC Twente, al zal niemand er in Enschede en omstreken minder om slapen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook