Live Live

Kamervragen over financiële steun voor FC Twente

Gepubliceerd: Woensdag 10 april 2019 18:05

Kamervragen over financiële steun voor FC Twente

‘Voldoet de steun van de gemeente Enschede wel aan de wet?’ En ‘is het niet moeilijk uit te leggen dat een gemeente die bezuinigt op het sociaal domein, wel geld geeft aan een commercieel bedrijf?’ Dat willen de Tweede Kamerleden Westerveld en Özütok (GroenLinks) weten van het kabinet.

Daarom hebben ze in totaal elf vragen gesteld over de financiële injectie van de gemeente Enschede, die maandagavond officieel werd beklonken. De vragen zijn gericht aan ministers Bruno Bruins (Medische zorg en Sport) en Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties).

De GroenLinks-Kamerleden willen ook weten wat de precieze inhoud is van het steunplan van de gemeente, en hoeveel gemeenschapsgeld er de afgelopen jaren al naar de noodlijdende voetbalclub is gegaan. Ook willen de politici weten of er werknemers - lees spelers of bestuurders - zijn die meer verdienen dan de Wet Normering Topinkomens toestaat, en of dat te verenigen is met steun van de overheid.

Vijf miljoen kwijtgescholden
De gemeenteraad van Enschede schold FC Twente maandagavond vijf miljoen euro kwijt en ging akkoord met de deal waarbij nog eens negen miljoen euro van de gemeentelijke lening een achtergesteld karakter krijgt. Zoals verwacht, met als voorwaarde dat de club het trainingscomplex in Hengelo snel verlaat en terugkeert in de stad.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: